Sült kápia paprika krémleves

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A héjában sült, majd pürésített paprika sok népszerű zöldségkrém alapja. Most levest készítünk belőle, de érdemes dupla mennyiséget sütni és a megsült, lehéjazott paprikából készült krémet lefagyasztani, így legközelebb 15 perc alatt elkészíthetjük a levest.

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyákat felkarikázzuk.

  2. A paprikát megmossuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40-45 percig sütjük, félidőnél egyszer megfordítva. Ne ijedjünk meg, amikor a paprikák héja foltokban feketedni kezd, ez jelzi, hogy  már puhára sültek.

  3. A sütőből kivett paprikákat egy tálba rakjuk, szorosan lefolpackozzuk és 15 percig állni hagyjuk.

  4. Közben a hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk és folyamatosan kevergetve üvegesre pároljuk az olajon.

  5. A paprikák csumáját kiszedjük, héjukat lehúzzuk és a hagymához adjuk. Beletesszük a burgonyát is, majd a zöldségeket felöntjük a vízzel.

  6. Forrás után hozzáadunk egy evőkanálnyi MAGGI Ízvarázst, majd az egészet fedő alatt, a burgonya puhulásáig főzzük.

  7. A tűzről lehúzva botmixerrel összeturmixoljuk, közben hozzáadjuk a frissen őrölt borsot és a tejfölt. Melegében tálaljuk!

#okostipp

A krémlevesek sűrűségét a főzés végén tovább szabályozhatjuk: ha túl sűrű pótoljuk az elforrt vizet, ha pedig épp fordítva, sűrítsük 1 teáskanál, hideg vízben elkevert étkezési keményítővel, majd épp csak forraljuk össze a levessel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére