•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sült libamell almával és vörösáfonyával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A máj után a mell a liba legértékesebb, legfinomabb része, hozzuk hát ki belőle a legjobbat: kezdjük a sütést serpenyőben, majd tegyük sütőbe. Ezzel a módszerrel kívül ropogós, belül omlós, szaftos marad. Tegyünk mellé almát, szárított gyümölcsöket, ezzel ízesítsük a szaftját.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A mellek bőrét óvatosan irdaljuk be keresztben és hosszában, vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át.

  2. Töröljük szárazra, fűszerezzük be a MAGGI fűszerkeverékkel.

  3. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

  4. Az almákat magozzuk ki, vágjuk gerezdekre.

  5. A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, enyhén sós vízben főzzük puhára.

  6. Forrósítsunk meg egy nagyobb serpenyőt és erős lángon, a bőrös felével lefele kezdjük sütni a melleket, mozgatás nélkül, 3-4 percig.

  7. Fordítsuk meg a húst – ekkor már kisült a zsírja jó része – dobjuk mellé az almagerezdeket, és süssük ezen az oldalán is 4 percig.

  8. Az almákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre, tartsuk melegen. Dobjuk a hús mellé az áfonyákat, toljuk a sütőbe alufóliával takarva 20 - 25 percre.

  9. Amíg sül a hús, törjük át a burgonyát, keverjük hozzá a vajat és annyi tejet, hogy könnyű pürét kapjunk.

  10. Tálaljuk a húst szeletelve, a sült almával, áfonyával és a burgonyapürével.

#okostipp

A szeletelés előtt 5-10 percig még pihentessük a húst alufóliába burkolva. Az almákat elkészíthetjük pürének is, kevés pirított dióval a hús mellé.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére