•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sütőben sült ízvarázs zöldségek

  • 2 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A sokszor unalmasnak tűnő egyszerű gyökérzöldségek csodálatos átalakuláson mennek át a sütőben: a zöldségek keményítő- és cukortartalma karamellizálódik sütés közben, enyhén édeskések, kívül ropogós, belül puha állagúak lesznek. A téli ebédlőasztalon mindig helyük lehet: 2 perc az előkészítésük, kalóriatartalmuk is jóval kisebb, mint a hagyományos köreteké, ízük pedig sokkal izgalmasabb, mint a párolt zöldségeké.

A receptet köszönjük Piszkének! 

Elkészítés
  1.  A zöldségeket megtisztítjuk és úgy vágjuk fel, hogy maximum hüvejkujjnyi vastagságúak legyenek, a hagymákat pedig négybe vágjuk.

  2. A hagyma kivételével a zöldségeket 3 percig a mikróban 800 watton pároljuk.

  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a hagymát is, majd meglocsoljuk az Ízvarázzsal elkevert olívaolajjal, jól átforgatjuk.

  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig, a zöldségek pirulásáig sütjük.

  5. Húsok mellé tálaljuk.

#okostipp

Egészséges vega vacsora barna rizzsel vagy jó minőségű teljes kiőrlésű kenyérrel – a szaftot pedig tunkolni is lehet!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére