•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Sütőtökös tészta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőtököt ketté vágjuk, magját eltávolítjuk, meghámozzuk és durvára reszeljük
  2. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk
  3. A snidlinget 2 cm hosszú darabokra vágjuk
  4. A tökmagot 1 dkg vajban aranybarnára pirítjuk
  5. Megsózzuk
  6. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük
  7. A felszeletelt szalonnát serpenyőbe fektetjük és zsíradék hozzáadása nélkül mindkét oldalát 2-2 percig ropogósra sütjük
  8. A maradék vajat felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a lereszelt sütőtökhúst, hozzáadjuk a köménymagot és erős lángon folyamatos keverés mellett nem túl puhára pároljuk
  9. Sózzuk, és a paprikával ízesítjük
  10. Hozzáadjuk a tésztát és a tejszínt és újra felforrósítjuk
  11. Hozzákeverjük a tökmagot és a snidlinget
  12. Ha szükséges utánaízesítjük
  13. Az így elkészült tésztát tányérokra tesszük, mellé helyezzük a szalonnát és a tetejét megszórjuk tormával
  14. Különleges és mutatós egytálétel
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére