•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

SZABOLCSI SAVANYÚKÁPOSZTA LEVES

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.

  2. Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.

  3. Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.

  4. A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.

  5. Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.

  6. Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.

  7. A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére