•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szalonnás busa mustáros sóskasalátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A halat megtisztítom, kibelezem
  2. A fejét és törzsének elvékonyodó végét más étel készítéséhez félreteszem
  3. A megmaradt részt kb
  4. 2 cm-es szeletekre vágom, citromlével meglocsolom
  5. Ugyancsak 2 cm széles, vékony csíkokra vágott szalonnával körbetekerem a halszeleteket
  6. A szalonnát néhány fogvájóval, illetve hústűvel rögzítem, amelyeket tálalás előtt majd eltávolítok belőle
  7. Sózzuk, lisztbe mártjuk, olvasztott vajon lassú tűz fölött 5 percig sütjük, majd megfordítjuk és további 4-5 perc múltán, kellőképpen átsütve, azon melegében tálaljuk
  8. A sóskasaláta úgy készül, hogy a sóska szárát letépkedjük, bő vízben többször megmossuk, leszűrjük, alaposan lecsorgatjuk
  9. Közvetlen tálalás előtt mustáros öntettel keverjük össze, ami úgy készül, hogy a mustárhoz állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat majd fehér borral mártás sűrűségűre hígítguk
  10. Sóval ízesítjük
  11. A halételt petrezselymes burgonyával tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére