•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szavojai fondü

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. Vágjuk le a sajtok héját,és vékonyan szeleteljük fel őket
  2. A fokhagymagerezdet vágjuk ketté, és alaposan kenjük meg vele az edényt
  3. Öntsük bele a bort, keverjük bele a kukoricakeményítőt
  4. Forraljuk fel, adjuk hozzá a sajtot
  5. Fakanállal folyamatosan kevergessük addig, amíg a sajt teljesen megolvad
  6. Bőségesen borsozzuk meg
  7. Alaposan keverjük meg, és a cseresznyepálinkát az utolsó pillanatban adjuk hozzá
  8. Az edényt helyezzük asztali melegítőre, és azonnal tálaljuk nagy kenyérkockákkal
  9. A fondü elkészítéséhez mindig háromféle sajtra van szükség, és mindent egybevetve kb
  10. 200 grammnyira személyenként
  11. (A Beaufort helyett használhatunk 1/3 Pannóniát és 2/3 Eidamit, egy kevés reszelt parmezánnal
  12. A Comté helyettesíthető 1/2 Pannónia, 1/2 Eidami sajttal - esetleg Gaudával
  13. )
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére