•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szeder lekvár

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A szeder lekvárhoz az elmosott befőttes üvegeket állítsuk egy magas falú lábosba, töltsük fel hideg vízzel (ne repedjenek el az üvegek a forralásnál) úgy, hogy ellepje a víz az üvegeket és kis lángon melegítsük forrásig a vizet (ügyeljünk rá, hogy tiszta kiszedővel emeljük ki az üvegeket)
  2. Alaposan mossuk meg a szedret, majd tegyük egy lábosba
  3. Adjuk a szederhez a cukrot és közepes-nagy lángon kezdjük el főzni
  4. Ha forr, keverjük hozzá a dzsemfixet, forraljuk össze, majd kis lángon főzzük 4-5 percig
  5. A lekvárt a kifőzött üvegekbe töltjük, lezárjuk (lehet fóliával is, de el is hagyható), majd meleg dunsztba (pokróc, takaró, stb
  6. ) tesszük és megvárjuk, amíg abban hűl ki, utána címkézzük és mehet a kamra polcára
  7.   A szeder lekvár receptet Receptműves ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére