•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szederlekvárral sült túrótorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a tortaformát 2
  3. daráljuk le a kekszet és öntsük rá az olvadt vajat, keverjük össze alaposan, majd nyomkodjuk egyenletesen elosztva a kivajazott tortaforma aljába 3
  4. tegyük be a sütőbe és 5 percig süssük 4
  5. a túrót, cukrot, lisztet, citrom héját, tejfölt, tojást alaposan keverjük össze, majd a keveréket öntsük az elősütött keksz alapra 5
  6. kanalazzuk a krém tetejére a lekvárt, majd a felszínen kissé keverjük a krémbe 6
  7. süssük tovább a tortát 30-35 percig, amíg a túrós krém aranybarna lesz (a közepe egy kissé remegni fog, de ahogy kihűl megszilárdul és kellemesen krémes lesz) Praktikák: - készíthető más lekvárral, de anélkül is finom - ne süssük túl a tortát, akkor jó, ha gyengén megmozgatva a formát, a közepe még kissé remeg, ha kihűl, megszilárdul - érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek A receptet a Receptműves ajánlotta
  8. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére