•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szerelmes hattyúk recept

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. 3 dl vizet megsózni, cukrozni és felforralni
  2. Hozzáadni a zsírt, ha feloldódott, a lisztet is beleszórni
  3. Addig főzni(kevergetve), míg teljesen sima lesz és elválik az edény falától
  4. A tűzről lehúzva, egyenként beledolgozni a tojásokat
  5. Csillagcsöves zsákba tölteni és, majd a tepsibe szív alakot nyomni
  6. A hattyú nyakát "S" alakot nyomva készítjük
  7. Tetejüket felvert tojással megkenni, forró sütőbe tolni
  8. 230 fokon 5 percig, alacsonyabb hőfokon 15 percig sütni
  9. Sütőajtót kinyitni TILOS! Ha aranyszínűek, sütőt elzárni, ajtaját kinyitni résnyire és 15 percet szárítani
  10. Ha kihűltek tetejüket levágni, kettévágni középen, ezek lesznek a hattyú szárnyai
  11. Megtöltjük a krémmel,majd teszünk rá tejszínt, nyakukat belehelyezni a krémbe és rárakjuk a szárnyakat (a nyakakat jobb, ha külön sütjük meg, mert kevesebb idő kell neki, mint a hattyú testének)
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére