•  
 •  
 •  
 •  
 •  
3,0

Szezámmagos, étcsokoládés bonbon

Hozzávalók
 • 5 adag
 • Normál elkészítés
Elkészítés
 1. A csokoládét temperáljuk: Felolvasztjuk vízgőz felett 40-46°C legyen a hőmérséklete. Ezt egy maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Kevergetéssel lehűtjük 35°C-ra, hozzákeverünk 2 g porított kakaóvajat (minden gyógyszertárban kapni) majd tovább kevergetjük amíg eléri a 30°C-t. Ekkor kész a temperált csokink.
 2. A formákat kikenjük a csokival, figyeljünk, hogy ne legyen túl vékony! Ha a fény felé fordítjuk, jól látható, hogy hol jut át a fény, hova kell kenni még egy kevés csokit. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed.
 3. Elkészítjük a tölteléket. A szezámmagot egy száraz teflon serpenyőbe öntjük és megpirítjuk. Ha kezd barnulni és jön az illata már jó is! Figyelni kell, nehogy megégjen. A tejszínt felforraljuk egy kisebb edényben és az étcsokoládéra öntjük, felolvasztjuk benne, addig kevergetjük, amíg egynemű szép fényes nem lesz. Belekeverjük a szezámmagot.
 4. Ellenőrizzük, hogy a csoki burok megszilárdult-e, ha igen, betöltjük a bonbonokat. Ezt vagy icipici kanállal vagy vékony csövű habzsákkal tudjuk megtenni. A töltelék nem lehet meleg, mert megolvasztja a csokit. Ha minden kis mélyedést megtöltöttünk visszarakjuk a hűtőbe amíg a maradék csokit újratemperáljuk.
 5. Felolvasztjuk vízgőz felett 40-46°C legyen a hőmérséklete. Ezt egy maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Kevergetéssel lehűtjük 35°C-ra, hozzákeverünk 2 g porított kakaóvajat (minden gyógyszertárban kapni) majd tovább kevergetjük amíg eléri a 30°C-t. A mélyedéseket színültig töltjük a csokival, a felesleget lehúzzuk egy határozott mozdulattal. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed majd kifordítjuk a formából.

#okostipp A szezámmag helyett használhatunk apróra darabolt mandulát is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére