•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szezámmagos zsömle

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Keverd össze az élesztőt 4 kanál liszttel és 1 dl vízzel, majd hagyd megerjedni
  2. Szórj rá 30 dkg lisztet, illetve 2 dl langyos vizet, és gyúrd jól össze
  3. Hagyd egy órát kelni
  4. Keverj össze 3,5 dkg cukrot, 3,5 dkg vajat, 1 dkg sót, 40 dkg lisztet és 1-2 dl vizet (vagy amennyit kér, ez függ a liszttől is, a lényeg, hogy ne legyen túl ragadós)
  5. Keverd össze mixerrel vagy gyúrd össze kézzel és nyújtsd ki
  6. A tésztából formázz zsömléket, terítsd le és hagyd kelni
  7. Egy óra múlva igazgasd el őket és hagyd még 35-40 percet állni
  8. Kend meg őket tejjel, ízlés szerint szórj rájuk szezámmagot vagy nigella magot és előmelegített sütőben  (ne felejts el betenni egy tál vizet a sütőbe) süsd a zsömléket pirosra (kb
  9. 40 percig)
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére