A fasírtgolyó a házibulik egyik koronázatlan királya: kézzel is meg lehet fogni és egyben bekapni, esetleg valamilyen finom szószba mártogatni. Sőt, még csak bő olajban sem kell feltétlenül kisütni, sütőben 20 perc alatt egy egész tepsinyi elkészül belőle. A sovány hús így is omlós marad, kívül pedig ropogós szezámmag bunda borítja.
Köszönjük a receptet Piszkének.
A húst, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, valamint a fűszerkeveréket homogén masszává gyúrjuk.
A masszából diónyi gombócokat formálunk és szezámmagba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, kevés olívaolajjal megspricceljük vagy óvatosan megkenegetjük.
200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
#okostipp
Készíthetjük a szokásos rúd formában is, ekkor a tetejét szórjuk meg sűrűn szezámmaggal.
Íme 5 adventi tematikájú reggeli, aminek elkészítése nem több 10 percnél és még a legizgatottabb karácsonyváró gyerekek is szó nélkül bepuszilják, arról nem is beszélve, hogy instant megteremtik az ünnepi hangulatot!
TOP5 recept vendégváráshoz. December vége a hatalmas családi és baráti összejövetelek főszezonja. Mindig legyen a tarsolyodban pár recept!