Szezámos fasírtgolyók sütőben sütve

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A fasírtgolyó a házibulik egyik koronázatlan királya: kézzel is meg lehet fogni és egyben bekapni, esetleg valamilyen finom szószba mártogatni. Sőt, még csak bő olajban sem kell feltétlenül kisütni, sütőben 20 perc alatt egy egész tepsinyi elkészül belőle. A sovány hús így is omlós marad, kívül pedig ropogós szezámmag bunda borítja.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A húst, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, valamint a fűszerkeveréket homogén masszává gyúrjuk.

  2. A masszából diónyi gombócokat formálunk és szezámmagba forgatjuk.

  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, kevés olívaolajjal megspricceljük vagy óvatosan megkenegetjük.

  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

#okostipp

Készíthetjük a szokásos rúd formában is, ekkor a tetejét szórjuk meg sűrűn szezámmaggal.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére