•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szilvás-diós brownie

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk egy edényben.
  2. A tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot a sóval simára, habosra keverjük, a lisztbe belekeverjük a sütőport. Az aszalt szilvát és a diót késsel durvára vágjuk, majd szintén a liszthez keverjük.
  3. Az olvasztott csokihoz előbb hozzákeverjük a tojás-cukor keverékét, majd ezután a liszt-dió-szilva keverékét, jól összekeverjük az egészet és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük 180 fokon (sütőtől függően 35-40 perc, 180-200 fok). Akkor jó, ha a felület már kicsit száraz, kemény, a belseje viszont még lágy, viszont már nem ragad.
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

#okostipp Célszerű akkora edényben olvasztani a csokit, amibe azután az összes hozzávaló belefér. A csokihoz öntjük a többi alkotót, nem a csokit a többihez. Az aszalt szilvát igazán kemény, vágható szilvalekvárral is ki lehet egészíteni. Ha valaki egy kis pluszt szeretne hozzáadni, akkor egy kevés rummal, vagy fahéjjal ízesítheti. Ennyi hozzávalóhoz kell egy legalább 35x40 cm-es tepsi, vagy megfelezzük az anyagokat és egy kb. 20x20-asba rakjuk. A legtöbb időt az előkészület, darabolás viszi el. Nagyon egyszerűen elkészíthető, viszont garantáltan ízleni fog mindenkinek nagyon. Tökéletes a közelgő karácsonyra.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére