•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szilvás-túrós és szilvás-mákos rétes

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. a szilvát megmossuk és kimagozzuk, felszeleteljük, majd a cukrot, zsemlemorzsát és fahéjat hozzáadjuk és jól elkeverjük 2
  3. a túrót kinyomkodjuk, ha vizes, villával alaposan összetörjük és elkeverjük benne a joghurtot, vagy tejfölt 3
  4. a réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk(attól függ hány lapos a csomag) 4
  5. a felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olivaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj) 5
  6. a legfelső lap szélein 2-3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket (egyik rúd esetén a túrót, másik rúd esetén a mákot), majd megszórjuk a cukros, zsemlemorzsás szilva felével mindkét rudat 6
  7. mind a 4 szélét megkenjük olajjal és alul, majd kétoldalt visszahajtjuk 7
  8. alulról feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és a tetejét is megkenjük olajjal 8
  9. 4-5-ös fokozaton (180-190 fok) aranybarnára sütjük (20-25 perc) Praktikák: - ha a túró nedves, szórjunk alá a réteslapra egy marék zsemlemorzsát - lehet csak túrós, mákos, vagy szilvás is - a képen látható sütemény teljes kiőrlésű gabonából készült réteslapból készült A receptet a Receptműves ajánlotta
  10. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére