•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Szójagombócleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Előzőleg készítsünk fél adag húspótló szójamasszát
  2. Utána 10 dkg gombát folyó vízben alaposan megmosva vágjunk fel kisebb darabokra, és 2 evőkanál olajon pirítsuk meg
  3. Közben egy diónyi vöröshagymát aprítsunk fel, és a megpirult gomba közé keverve dinszteljük üvegesre, majd adjuk a ledarált szójamasszához
  4. Ezután tisztítsunk meg és szeleteljünk fel 5 dkg sárgarépát, valamint 5 dkg fehérrépát, és rakjuk egy zománcozott edénybe
  5. 1 evőkanál olajon dinszteljük pár percig, majd öntsünk rá 1,4 liter vizet, tegyünk bele 1 púpozott mokkáskanál sót, és forraljuk fel
  6. Egy kis csokor petrezselymet mossunk meg, felső leveleit vágjuk le, aprítsuk össze, és rakjuk félre
  7. A maradék részt fehér cérnával összekötözve szintén tegyük a levesbe
  8. Amíg a leves felforr, szórjunk a gombás szójára 1 csipet őrölt borsot, negyed mokkáskanál sót, 1 evőkanál rozslisztet, a felaprózott petrezselyem felét, majd reszeljünk rá 1 gerezd fokhagymát, üssünk rá 1 egész tojást, és adjunk hozzá fél zsemlét is apró darabokra vágva
  9. Az intenzív ízek kedvelői rozsliszt helyett szójalisztet is használhatnak
  10. Jól gyúrjuk össze a masszát, majd vizes kézzel formáljunk belőle 8 db gombócot, és helyezzük az időközben felforrt levesbe
  11. Főzzük kb
  12. 20 percig, amíg a répák megpuhulnak
  13. Nyáron 1 zöldpaprikát és 1 kisebb paradicsomot is rakjunk bele
  14. Ha kész, a petrezselyemcsomót valamint a paprikát és a paradicsomot szedjük ki egy tányérra, és mielőtt kidobnánk, a levét kanállal nyomkodjuk a levesbe
  15. Télen kevés paprikakrémmel és paradicsompürével ízesíthetjük
  16. Végül 1 evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és élénk tűzön habzásig hevítve készítsünk belőle rántást
  17. Tegyük bele a felaprózott petrezselyem másik felét, és ha már jól átsült, vegyük le a tűzről, majd szórjunk rá fél mokkáskanál fűszerpaprikát
  18. Hagyjuk langyosra hűlni, majd állandó kevergetés mellett engedjük fel annyi vízzel, hogy tejszín sűrűségű legyen
  19. Öntsük a rántást az óvatosan kevert levesbe, és forraljuk még kb
  20. 5 percig, hogy besűrűsödjön
Szólj hozzá!
 
  • 15 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 30 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 75 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 65 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat