Szupergyors fánk új köntösben

Hozzávalók
  • 5 dkg (nád, nyírfa vagy sztívia) cukor
  • 20 dkg (csökkentett zsírtartalmú) tejföl
  • 2 (bio, vagy szabadtartású) tojás
  • 1 dkg sütőpor
  • 20 dkg (teljes kiőrlésű gabonából) liszt
  • a sütéshez olaj
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Szűk 2 ujjnyi olajat magas falú lábosban, kis lángon tűzre teszünk
  2. A lisztet, cukrot és a sütőport összekeverjük
  3. A lisztes keverékbe beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojást (egyesével, külön pohárban felütve - ha nem jó, ne kelljen mindent kidobni) és alaposan összekeverjük (sűrű, nokedli tészta állagú legyen)
  4. Egy csipet tésztával ellenőrizzük az olajat, ha forró, akkor habzsákba kanalazzuk a tésztát és kör alakban belenyomjuk a fánkokat az olajba
  5. Néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük (egy darabot kettétörve ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e)
  6.   Minden fánk adagolásánál érdemes a tésztát a közepe felé irányítva "elcsípni", így szép kerek fánkok lesznek
  7. Házi lekvárokkal tálaljuk
  8. A képen látható fánkok teljes kiőrlésű tönköly lisztből készültek
  9.   A gyors fánk receptet Receptműves ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére