•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tandoori pulykaszárny

Hozzávalók
  • zöld csípős paprika
  • egy fél leve citrom
  • 1 kanál tandoori fűszerkeverék (tandoori masala): koriander, édes- és csípős paprika, kömény, feketebors, gyömbér, kardamom, babér, édeskömény, szegfűszeg, fokhagyma, só. csirke
  • 1 nagy üveg (370-400 ml) joghurt
  • 1 kanál tandoori (tandoori csirke masala): koriander, édes- és csípős paprika, kömény, feketebors, gyömbér, kardamom, babér, édeskömény, szegfűszeg, fokhagyma, só. fűszerkeverék
  • 4 darab levágott végű pulykaszárny
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Távolítsd el a szárnyak végét, majd vágd ketté a hajlatnál
  2. Öntsd a citromlevet a húsra, majd sózd meg
  3. Keverd össze a joghurtot a fűszerekkel, valamint az erőspaprikával
  4. Forgasd meg a húst ebben a keverékben, majd takard le az edényt alufóliával és hagyd pácolódni a hűtőben 12 órát, vagy estétől reggelig
  5. Ezt követően tedd hőálló edénybe a pulykaszárnyakat, takard le alufóliával és helyezd be az előmelegített sütőbe
  6. Közepes lángon egy órát hagyd sülni, majd vedd le róla a fóliát, hogy a hús szépen megpirulhasson

#okostipp Zöldsalátával, vöröshagymával és citromszeletekkel tálald. A receotet pansy ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére