<
 

Tarja sütőben, velesült hagymás burgonyával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

A fűszerezésen kívül kevés teendő van ezzel az ebédrevalóval, ráadásul a burgonyaköret miatt nagyon kiadós: akár a barátainkat is meg tudjuk vendégelni vele egy hirtelen ötlettől vezérelve smiley

Elkészítés
  1. A tarját megkenjük az olajjal és megszórjuk a MAGGI Sertés Fűszerkeverékkel.

  2. A burgonyát meghámozzuk, félcentis karikákra vágjuk.

  3. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit, kiolajozzuk, ráfektetjük a burgonyakarikákat, arra a befűszerezett húst és a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

  4. 30 perc után kevés vizet öntünk alá, szorosan lefedjük alufóliával és 40 percig sütjük.

  5. A lilahagymát gerezdekre vágjuk, a húsról az alufóliát leszedjük, körberakjuk a hagymagerezdekkel és további 20-25 percig sütjük. 

#okostipp

A sertéssülthöz jól illik az alma: a sütés utolsó fél órájában tegyünk a hús mellé félbevágott almákat is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére