•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tarjaszelet csípős, petrezselymes szósszal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A szaftos, fűszeres sertéstarja igen népszerű grillfogás. Most ezt egy csípős, harsogó zöld, ropogós tavaszi szósszal könnyítjük, amit készíthetünk kedvünk szerint rusztikus vagy pürésített formában is.

Elkészítés
  1. A húst – attól függően, milyen vastagok a szeletek – enyhén klopfoljuk ki.

  2. Az olívaolajat keverjük el a MAGGI BBQ fűszerkeverékkel és pácoljuk be vele a húst, majd tegyük félre legalább egy órára.

  3. Amíg a hús pácolódik, a krumplikat szeljük gerezdekbe, fűszerezzük sóval-borssal és süssük készre forró olajon.

  4. A petrezselymet, lilahagymát és a paprikát vágjuk nagyon apróra, sózzuk-borsozzuk, majd adjuk hozzá az olívaolajat és a lime levét.

  5. A tarjaszeleteket süssük át a tárcsán vagy a grillen és a csípős salsával, valamint a steakburgonyával tálaljuk.

#okostipp

A salsát készíthetjük késes robotgépben is, ekkor kevésbé lesz ropogós, tavaszi jellegű, inkább szósz állagú, és így nyugodtan keverhetjük majonézzel, hogy enyhítsük a csípős hatást. Sertés- és marhahúsok mellé ajánljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére