Tárkonyos nyúlragu leves áfonyás-petrezselymes muffinnal

Forrás: Okoskonyha.hu

Hozzávalók
Elkészítés
  1. A megmosott, feldarabolt, és a kisebb zsírcafatoktól megszabadított nyúlhúst fazékba tesszük annyi vízzel, ami éppen elfedte, és a fűszerekkel
  2. Forrás után 3 perccel a keletkezett habot leszedjük aztán egy tálba kiszedjük a húst, a levet leszűrjük és félretesszük főzőlének
  3. A fazekat kimosva 4 evőkanál olajat öntünk bele, a zsírdarabokat kicsit lepirítjuk
  4. Az így elkészült nyúltepertőt kivesszük
  5. A felkockázott hagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk
  6. A felkarikázott zöldségekkel együt pirítjuk
  7. Rászórjuk a lisztet, tovább pirítjuk
  8. Felöntjük hideg vízzel az egészet először csak addig, hogy éppen elfedje, borsozzuk, sózzuk, frissen reszelt szerecsendiót adunk hozzá
  9. Amikor csomómentes, beletesszük a húst és felöntjük a főzőlével
  10. Ebbe tesszük a felkockázott krumplit és a fokhagymát
  11. Amikor felforrt, levesszük takarékra és kb
  12. egy órát főzzük
  13. Amikor a hús és a zöldség megfőtt, hozzáadjuk a petrezselymet, a zellert és a tárkonyt, illetve fél citrom levét
  14. Ezután felhúzzuk a gázt, felforr még egyszer, és lezárjuk
  15. Muffin elkészítése: Összeállítjuk a muffin tésztát, kiolajozott formákba adagoljuk őket és előmelegített 190 fokos sütőben kb
  16. 25 perc alatt készre sütjük
  17. Amikor kicsit meghűltek, kiszedjük a formából és a meleg levessel tálalható

Tipp: Tejfölt tehetünk hozzá, az lágyítja, illetve tálaláskor még egy csavarintásnyi citrommal savanyíthatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Bezárás Nyomtatás