Tárkonyos -Pikáns -sertésragú leves pirított gombával töltött krumpli gobombóccal!

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. Elkészítés: a húst apró kockára vágjuk,a zöldségeket megtisztítjuk felaprítjuk.A vöröshagymát szintén apró kockára vágjuk,majd a zsíron megdinszteljük.Hozzá adjuk a húst,az aprított zöldpaprikát,paradicsomot, foghagymát és együtt tovább pároljuk,majd végül a zöldségeket is hozzá adjuk jól összedinszteljük

  2. Majd felengedjük meleg vízzel, beletesszük a tárkonyt a 2 evőkanál maggi ízvarázs ételízesítőt, az őrölt borsot,a zeller levelet,a sót,amikor háromnegyed fövésben van bele tesszük a krumpli gombócokat és ha fejőn a leves tetejére a gombóc is meg főtt . Végül behabarjuk, a tejfölbe csipet sót teszünk,  beletesszük a lisztet és a tejszint,és annyi vizet adunk hozzá,hogy folyós legyen, jól kikavarjuk,a leveslévéből tesszük a habaráshoz,kiegyenlítjük a hőt,így nem lesz csomós a levesünk és gyors mozdulattal a levesbe öntjük a habarást,jól elkeverjük.Kiforraljuk,végül ecettel pikánsra ízesítjük. Rászórjuk a felaprított friss tárkonyt.

  3. A krumpli gombóc a következő képen készül: a krumplit tisztítás után kockára vágjuk,és bő sós hidegvízbe feltesszük főni.Ha megpuhult Még melegen összetörjük,és hozzáadjuk a tojást,csipet sót.Jól kikavarjuk,és hadjuk kihűlni.Addig elkészítjük a pirított gombát.A hagymát aprókockára vágjuk,a gombát is apró szeletekre vágjuk. A hagymát megtiszteljük a zsiron,majd hozzáadjuk a szeletelt gombát tovább pirítjuk,borsozzuk,sót nem adunk csak a végén hozzá mert levet ereszt. Zsírjára pirítjuk a gombát,és végezetül rászórjuk az aprított petrezselyem zöldet,és megsózzuk

  4. A kihűlt krumpliba beletesszük a lisztet,és közepesen kémény tésztát készítünk. A tésztát hengeralkúra formázzuk és 1 cm szeleteket vánuk, a közepébe teszünk egy teáskanál gombát,és gombócot formálunk belőle.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére