PIKÁNS TAVASZI FEJTETT BABLEVES

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Egy újabb klasszikus, ami soha nem mehet ki a divatból. Különösen nyáron jelent felüdülést, langyosan, jó hideg tejföllel… :) Van, aki ezt is csípősen szereti, nekünk pedig erre is van megoldásunk!

Elkészítés
  1. A Maggi kockából és a vízből alaplevet készítünk.

  2. Ekkor a vajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és 5 percig tovább pirítjuk.

  3. A pirított zöldségeket és a babot a leveshez öntjük, és addig főzzük, amíg a bab teljesen meg nem puhul. Ha szükséges, közben a levet vízzel pótoljuk.

  4. Ha a bab puha, a leves sűrű részéből egy nagy merőkanálnyit kiszedünk, botmixerrel pépesítjük, majd visszakeverjük a leveshez.

  5. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, további öt percig főzzük.

#okostipp

Ha épp nincs otthon sonka, a füstös ízvilág elérésében segít a Füstölt ízű ízesítőkockánk!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére