Tavaszi Ízvarázs saláta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Amikor megjelennek az első szabadföldi zöldségek a téli vitaminhiányos időszak után még egy sima szendvicshez is jólesik a friss saláta. Az öntet legegyszerűbb akkor, ha a klasszikus francia vinaigrette-et használjuk, amiben az olívaolaj/ecet (vagy más savas jellegű hozzávaló, például citromlé) aránya 3:1. Ezeket összerázva már kész is a salátaöntet, amit most – a zöldségek ízét erősítve – Ízvarázs zöldségekkel turbózunk fel.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A retket és a paradicsomot felkockázzuk, az uborkát, újhagymát karikákra vágjuk.

  2. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, keskeny csíkokra vágjuk.
  3. A forró vízben feloldjuk az Ízvarázs keveréket, elkeverjük a citromlével és a cukorral, hozzáadjuk az olívaolajat és jól elkeverjük.

  4. A zöldségeket tálba halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel és tálaljuk.

#okostipp

Bárhova magunkkal vihetjük a salátát adaghoz illő méretű üvegbe töltve – kiváló piknikhez vagy munkahelyi ebédnek. Ilyenkor az öntetet még ne adjuk a salátához.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére