•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tavaszi reteksaláta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy salátástálba tegyük bele a felkarikázott újhagymát
  2. A fekete retket és a jégcsapretket hámozzuk meg, a hónapos retket tisztítsuk meg
  3. Ez után a háromféle retket reszeljük le gyufaszál vastagságúra (julienne-re), forgassuk össze óvatosan az újhagymával
  4. Keverjük össze az öntet alapanyagait, majd öntsük a zöldségekre
  5. Fél órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaljuk
  6. Retek Az epetermelés serkentése révén elősegíti és szabályozza az emésztést, és ez által az anyagcserét, csökkenti az epekőképződést, a meglévő köveket pedig „kihajtja”
  7. Segíti a zsírok lebontását, jót tesz a májműködésnek, kiváló étvágyjavító
  8. A retek leve elsőrendű felsőlégúti megbetegedések esetén, köhögéscsillapító, nyákoldó és köptető hatású
  9. A retekgyökér elsősorban B1- és C-vitamin-forrás, táplálkozási értékét foszfor-, kalcium- és vastartalma adja
  10. Leveleinek pedig vas, elő-A-vitamin- és folsavtartalma kimagasló, ezért ezeket is érdemes fogyasztani
  11. Forrás: A tavasz ízei – Vegán szakácskönyv
  12. Gyógyító növényi ételek c
  13. szakácskönyv (www
  14. nyitottszemmel
  15. hu)  
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére