•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tehéntúró készítés gyorsan és egyszerűen

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Ez egy könnyű és ismert módja a túró készítésének
  2. Hogy lerövidítsd az időt és minél kevesebbet kelljen mosogass, melegítsd meg a tejet (természetesen igazi tej, nem a zsírmentes) a mikrohullámú sütőben a viaszos papírdobozában (természetesen nem lehet alumíniumos csomagolást a mikrohullámúba tenni)
  3. Ez egy biztonságos módszer, de ha még biztosabb akarsz lenni a dolgodban, figyeld a tejet, ahogy forog ott bent
  4. Esetleg néha megállíthatod és megrázhatod kicsit
  5. Ha attól tartasz, hogy felrobban a doboz, melegítsd meg a tejet forró vízbe mártva, vagy a klasszikus módon, a tűzhelyen
  6. A tejet melegítsd 60 fokosra (hogy legyen meleg, majdnem forró)
  7. Add hozzá az ecetet (használhatsz gabonából készült ecetet, mivel gyengébb az illata és a túró nem lesz ecetszagú) és keverd össze – szemmel láthatóan túrósodni fog
  8. Öntsd az összetételt a gézes szűrőbe, de ne csorgasd le azonnal, hanem mosd át vízzel 2-3 alkalommal, hogy eltűnjön az ecet íze
  9. Préseld ki és tárold egy kis sóval
Szólj hozzá!
 
  • 0 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 40 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 50 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 40 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat