Tejfölös gomba szuflé

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A megtisztított, megmosott, vékonyra szeletelt gombákat vajba forgatjuk és a tejbe áztatott és kicsavart kenyérrel együtt ledaráljuk
  2. Az így kapott pasztát egy lezárható edénybe tesszük, belekeverjük a zöldfűszereket, a tojássárgáját és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk
  3. Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét
  4. Lefedjük az edényt és gőzfürdőben egy órát főzzük
  5. A besamel mártást kétféleképpen készíthetjük: pirított vagy nem pirított liszttel
  6. Pirított liszttel: vajban megpirítjuk a lisztet és folytonos keverés mellett, felöntjük tejjel
  7. Ízlés szerint sózzuk, és 10 percig tovább főzzük
  8. Melegen tálaljuk
  9. Nem pirított liszttel: a lisztet a hideg tejjel simára keverjük
  10. Lassú tűzön, folytonos keverés mellett, 8-10 percig főzzük
  11. A szuflét kiöntjük egy tányérra és Besamel mártással tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére