•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tejfölös gombapaprikás

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 40 dkg megtisztított gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra
  2. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre
  3. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fűszerpaprikát
  4. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkáskanál sót, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul
  5. Ha nem lenne elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább
  6. Ezután szórjunk rá 1 kávéskanál lisztet, keverjük össze, majd adjunk hozzá 0,5 dl tejfölt, és ezt is jól dolgozzuk bele
  7. Végül engedjük fel 1,5 dl, illetve annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak, és állandóan kevergetve forraljuk össze
  8.  Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltűnnek a tetejéről
  9. Párolt rizzsel vagy nokedlivel savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze, de főzelékekhez feltétként is finom
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére