Tejfölös, gombás csirke nokedlivel

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Köszönjük a receptet a Nassolda blognak.

A klasszikus tejfölös, gombás húst szárnyasból is elkészíthetjük. Ti is szeretitek a pörkölt alapú ételeket?

Elkészítés
  1. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük.

  2. A csirkét felkockázzuk/csíkozzuk, és a dinsztelt hagymán fehéredésig átforgatjuk.

  3. Pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, amiben előzőleg feloldottuk a Csípős Tyúkhúsleveskockát.

  4. Puhára főzzük a csirkét, majd belekeverjük a gombát. Pár percig rotyogtatjuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Hagyjuk, hogy besűrűsödjön, és lekapcsoljuk.

  5. A nokedlihez a tojást sóval enyhén felverjük. Vizet öntünk bele, majd annyi lisztet, hogy könnyen szaggatható tésztát kapjunk. Forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk. 

  6. Leszűrve a tokány mellé tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére