•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tejfölös gombás csirkepörkölt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tejfölös gombás csirkepörkölthöz a csirkemellet megmosunk, felkockázzuk majd egy tálba tesszük
  2. A citromot félbevágunk, majd mindkét felét a csirkére csepegtetjük, félretesszük
  3. 1/5 l vizet felteszünk forrni, majd beleteszünk 3 leveskockát
  4. (lehetőleg csirke) Zsiradékot hevítünk, és 1 fej vöröshagymát felkockázunk, majd a serpenyőbe tesszük
  5. A csirkét lecsepegtetjük és a forró olajba tesszük, ha a hús kifehéredett a zsíradékot kiöntjük a serpenyőből majd a tüzre visszahelyezvén felöntjük 1 l alaplével
  6. Folyamatosan figyeljük a húst hogy elegendő alaplé legyen rajta és közepes lángon főjön
  7. Amikor a csirke már megpuhult, öntsük bele a maradék csirkealaplét és a két tasak pörkölt alapot
  8. Csomómentesre keverjük el és adjuk hozzá a gombát
  9. Vágjuk kockára a paprikát és tegyük az ételbe
  10. Ha elkészült a remekmű, öntsünk bele egy pohár tejfölt
  11. Nokedlival és félédes fehérborral tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére