Tejfölös tűzdelt bélszín

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az íntól, hártyától megtisztított húst a rostok mentén megtűzdeljük szalonnacsíkokkal
  2. A zsírt felforrósítjuk és abban a húst egész felületén hirtelen körbesütjük
  3. Kivesszük a húst és a zsírban megpároljuk a darabokra vagdalt sárgarépát, fehérrépát, zellert
  4. A zöldséghez hozzáadjuk a húst, a hagymát és az összes fűszert, majd az egészet megsózzuk, és vízzel vagy húslevessel felöntve egy óra hosszat vagy még tovább pároljuk, amíg elkezd megpuhulni a húst
  5. (A levet hagyjuk megbarnulni, hogy a mártás is szép barna legyen
  6. ) Ezután újból vizet öntünk a hús alá
  7. Sütőbe tesszük és megsütjük
  8. Közben a levével öntözgetjük, hogy ne száradjon ki
  9. A megpuhult húst kivesszük és 1,5 – 2 cm vastagságú darabokra szeleteljük
  10. A zöldséges levet szűrőn átpasszírozzuk vagy turmixoljuk, újból tűzre tesszük, tejföllel felöntjük, beleszórjuk a lisztet, és ízlés szerint ecettel vagy citromlével savanyítjuk
  11. A felszeletelt húst ismét visszatesszük a mártásba és együtt felforraljuk
  12. A mártást feljavíthatjuk, ha a tejföl nem elég sűrű: friss vajat vagy előzőleg üvegesre párolt szalonnadarabkákat keverünk hozzá
  13. A mártás színéhez és ízéhez egy kiskanál cukrot is karamellizálhatunk szalonnán, amit forró vízzel felöntünk, felfőzünk és a mártásba öntünk
  14. Ha a mártás hamar elfogyna és nincs már tejföl a szaporításra, akkor 4 dkg olvasztott zsírból és két kanál lisztből készítsünk barna rántást, felhígítva forraljuk fel és öntsük a mártásba
  15.  Ilyenkor valamilyen savanyú befőttet is főzzünk bele, hogy elvegyük a rántás ízét
  16. Körítésként knédlit vagy burgonyakrokettet adhatunk, kompóttal, leginkább vörös áfonyával és kevés tejszínhabbal díszíthetjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére