Tejszínben sült fűszeres burgonya

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A sült krumpli és a krumplipüré csukott szemmel történő elkészítése mellett érdemes néha kimerészkedni a komfortzónánkból. Egy ilyen szaftos, puha, fűszeres köret elkészítése sem kerül több munkába, legfeljebb egy picit több időbe. A végeredmény pedig olyan ízletes, hogy akár húsmentes ebédként is tálalhatjuk egy nagy adag salátával kísérve.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A krumplit 1 cm-nél kicsit vékonyabb karikákra vágjuk, felöntjük a tejjel, tejszínnel és hozzáadjuk a fűszerkeveréket is.

  2. Lefedve, kis lángon 20 percig főzzük.

  3. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a majdnem teljesen megfőtt krumplit egy kisebb hőálló tálba öntjük a szafttal együtt.

  4. A tetejére kevés vajat forgácsolunk, és 15-20 perc alatt összesütjük.

#okostipp

Újburgonyából hamarabb elkészül, ekkor csökkenthetjük a főzési időt a forrástól számított 10 percre.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére