•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Nem preferálom a cukros paradicsomlevest, bár a betűtésztás mókázás még most is feldobna
  2. :D Inkább fokhagymával, bazsalikommal, mediterrán fűszerekkel illatosítom, ízesítem
  3. Ezzel a sajtos húsgombóccal akár főételként is fogyasztható
  4. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját
  5. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot
  6. Megsózzuk, megfűszrezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi
  7. Megfőzzük
  8. Kiveszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük
  9. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük
  10. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne
  11.   A húsgombócok elkészítése: Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk
  12. Kb
  13. 1 evk
  14. zsemlemorzsát adunk hozzá
  15. Vizes kézzel gombócokat formázunk a közepébe egy darabka parmezánt nyomunk, és lobogó alaplében 15 perc alatt megfőzzük

#okostipp Tálaláskor a levesbe tesszük a húsgombócokat.   A tejszínes paradicsomleves receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére