•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Téli vegyes saláta

Hozzávalók
  • 2 kg káposzta1 kg (vagy kápia)500 g uborka500 g hagyma500 g zöldparadicsom,300 g sárgarépa500 ml ecet150 g cukormustármagsó, borsbabérlevéltartósítószer (opcionális) zöldpaprika
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Vágd fel a káposztát úgy, mintha salátát készítenél
  2. Sózd meg, és dörzsöld be sóval
  3. Vágd karikára a sárgarépát, és add hozzá a káposztához, majd újból sózd meg
  4. Vágd fel a hagymát és tedd a sárgarépára, majd ismét szórj rá sót
  5. Ugyanezt tedd az uborkával, paprikával és zöldparadicsommal is
  6. Pár óra múlva levet engednek
  7. Keverd össze, és tedd az éléskamrába
  8. Hagyd így egészen holnapig
  9. Iyenkor lehet hozzákeverni a tartósítószert is
  10. Másnap keverd újból össze, és készítsd elő a fűszereket: mustármag, koriander, egész bors, száraz babérlevél
  11. Keverj össze 500 ml ecetet 150 g cukorral
  12. Minden befőttesüvegbe tegyél 12 egész borsot, 1 babérlevelet, 1 csapott teáskanál korieandert és 1 evőkanál mustármagot
  13. A zölségeket kicsit facsard ki, majd tedd a befőttesüvegekbe
  14. Oszd el az ecetes keveréket, hogy egyenlően jusson minden befőttesüvegbe
  15. Egészítsd ki a zöldségek által engedett lével, majd fedd le az üvegeket
  16. A receptet Misha ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére