•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Téli zöldséges fokhagymakrémleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A tápláló krémlevesek télen akár önálló fogásként is megállják a helyüket, különösen ha krutonnal vagy pirítóssal tálaljuk. A fokhagyma aromája ebben a levesben belesimul a zöldségek közé, de így is kifejti jótékony hatását a megfázások ellen!

A receptet köszönjük Piszkének!

Elkészítés
  1. A zöldségeket tisztítás után egészen vékonyra karikázzuk és a megforrósított olívaolajon átforgatjuk, sózzuk majd kevés vizet hozzáadva, fedővel fedve 10 percig pároljuk.

  2. Hozzáadjuk a krémleves alapot, kevés vízzel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi vizet és a forrástól számítva 5 percig főzzük.

  3. A tűzről levéve botmixerrel simára turmixoljuk, belekeverjük a tejszínt is és összeforraljuk.

  4. Kenyérkockával megszórva tálaljuk.

#okostipp

Ropogós baconkockákkal vagy enyhén megpirított, durvára vágott dióval is tálalhatjuk a levest, de egy nagy, forró sajtos pirítóssal is szuper!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére