•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tepsiben sült ropogós csirkecomb, cukkinis bulgurral

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A csirkecombokat besózzuk, borsozzuk, egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük, és a tetejüket jó vastagon bekenjük szobahőmérsékletű vajjal (ettől jó ropogós lesz). 180 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe tesszük, 40 percig sütjük, majd még 5-10 percig 200 fokon, amíg szépen megpirul a teteje.
  2. A bulgurt egy lábasban leöntjük a forró vízzel és addig forraljuk kis lángon, amíg a bulgur megpuhul és felszívja a nedvességet. Tehetünk sót a vízbe, de utólag is megsózhatjuk.
  3. A cukkinit csíkokra gyaluljuk, vagy egészen vékony csíkokra aprítjuk. Egy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
  4. Végül összekeverjük a megpuhult bulgurral és a ropogósra sült csirkecombbal tálaljuk.

#okostipp Ha odafigyelünk az alakunkra, használhatunk az olaj helyett kókuszzsírt, illetve a só lehet Himalája só is, ami rengeteg ásványi anyagot tartalmaz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére