•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tepsis tarja aprópecsenye lilahagymával és burgonyával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Ha nincs igazán meleg a grillezéshez – vagy épp esik – de szívesen teremtenénk grillhangulatot egy fűszeres, sült sertéshússal, akkor pácoljuk be a húst és süssük meg a konyhában! Válasszunk enyhén márványozott, szép tarjaszeleteket – ezután már csak össze kell állítani ezt a tepsis egytálátelt és kívül pirosra pirult, belül szaftos húst kapunk, ami ráadásul együtt készül el a körettel.

Elkészítés
  1. A tarját és a megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk.

  2. A húst elkeverjük 3 evőkanálnyi étolajjal és a fűszerkeverékkel, félrerakjuk.

  3. A burgonyakockákat mély jénai tálba tesszük és az edény tetejét is ráborítva a mikrosütőben 800 watton 5 percig pároljuk. A levet leöntjük róla és további 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk.

  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

  5. A húst, a burgonyát és a lilahagyma-gerezdeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 40 perc alatt készre sütjük.

#okostipp

Egy nagy adag zöldsalátával kísérjük ezt a fűszeres, laktató fogást.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére