•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Halas fogások
Elkészítés
  1. Sóval és borssal megszórjuk, citromlével meglocsoljuk a halat, majd állni hagyjuk.

  2. Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra.

  3. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, ugyanannyi olívaolajat adunk hozzá és a harcsadarabokat oldalanként 3-3 percig megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

  4. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répákat, majd 3-4 percig pirítjuk.

  5. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a Maggi Halászlékockát és 10 percig pároljuk.

  6. Pürésítjük, majd szitán áttörjük, és a tejföllel dúsítjuk.

  7. A leveles tésztából négy egyenlő darabot vágunk, mindegyiküket megszórjuk sajttal, rámorzsoljuk a halat, végül megszórjuk petrezselyemmel.

  8. Borítékszerűen összecsomagoljuk, hajtogatott felével lefelé fordítva sütőtálcára tesszük. Tetejét megkenjük nagyon kevés vízzel kikevert tojássárgájával és az előmelegített sütőben 20 perc alatt (vagy amíg a csomagok teteje aranysárga nem lesz) készre sütjük.

  9. Halászlé szósszal meglocsolva és tetszés szerinti zöldsalátával tálaljuk.

#okostipp

Bébispenóttal, madársalátával tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére