•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tiramisu tojásmentes krémmel

Hozzávalók
  • 5-6 evőkanál (nád, nyírfa, vagy sztívia - ebből 3-4 evőkanál a pudingba, 2 evőkanál a kávéba) cukor
  • 6 dl (víz, vagy gabona - ebből 5 dl a pudingba, 1 dl a kávéba) tej
  • cukrozatlan (karobpor) kakaópor
  • 4 személyre lefőzött kávé
  • 1 doboz (teljes kiőrlésű) babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 1 zacskó tejkaramella ízű puding
  • 1 zacskó ízű puding tejkaramella
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. lefőzzük a kávét és beletesszük a cukrot elolvadni, majd felöntjük tejjel 2
  3. megfőzzük a pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje) 3
  4. ha a puding kihűlt csomómentesen elkeverjük benne a mascarponét 4
  5. a babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban 5
  6. a krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán 6
  7. szűrőbe kanalazzuk a kakaóport és végighintjük az első sor krémet 7
  8. a második sor piskótához egyesével megmártjuk a piskótákat és szorosan lerakjuk 8
  9. a krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát 9
  10. a felső réteget is megszórjuk kakaóval 10
  11. hűtőbe tesszük néhány órára összeállni Praktikák: - a piskótát elég egy pillanatra megmártani a kávéban, amint beleért a felső oldal, már vehetjük is ki, így nem áztatjuk el és a krémmel is tud még puhulni - a kávés mártogatónak érdemes a piskótával közel azonos méretű, de mély edényt választani - a fenti adag 27x27 cm-es tálhoz elegendő - jellemzően a tálalás előtti este készítem el, másnapra tökéletesre összeáll - ha esetleg nem elegendő a piskóta a szoros elrendezéshez, pár miliméter kihagyható a piskóták között, úgy is összeáll - kizárólag felnőtteknek készülő verziónál a kávéba lehet tenni kávélikőrt, mandulalikőrt
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére