•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tofus fasírt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tofut begöngyöljük néhány papírtörlőbe (2-3-szor lecseréljük), hogy jól felszívódjon a leve
  2. A húst és a hagymát apróra vágjuk (akár le is darálhatjuk) és fokhagyma, bors, keményítő, apróra vágott petrezselyem hozzáadásával jól összegyúrjuk
  3. A tofut keresztben ketté vágjuk, az elvágott felével felfele állítjuk
  4. Megszórjuk egy kevés keményítővel
  5. A húsmasszát ketté osztjuk és egy-egy négyzet alakú fasírttá formázzuk őket, melyeket aztán a tofura helyezünk (ujjainkkal kicsit összepréseljük és a tofu méretéhez illesztjük)
  6. Megszórjuk  keményítővel (ehhez használhatsz akár egy teaszűrőt is)
  7. Lassú tüzön felforrósítunk 3-4 evőkanál olajat és megsütjük a „szeletkéket" (a húsos felével kezdjük) – lefedjük a serpenyőt
  8. Közben elkészítjük a mustár szószt: jól összekeverjük a hozzávalókat
  9. Ha a hús megsült, átfordítjuk a másik felére, (óvatosan, hogy ne törjön szét a tofu), még a tofu is pirosra sül

#okostipp Melegen, mustár szósszal tálaljuk. A receptet CristinaK ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére