A tavasz közeledtével ideje elővenni a karcsúsító recepteket: a tengeri halak télen-nyáron elérhetőek, gyorsan elkészülnek, ideálisak a gombás-olívás szószban történő rövid pároláshoz is. Köretként adjunk valamilyen zöldséget mellé, és már kész is az egészséges vacsora!
A padlizsánt vágjuk kisujjnyi szeletekre, sózzuk, majd pár percnyi pihentetés után töröljük szárazra és kiolajozott, forró serpenyőben hirtelen süssük át a szeletek mindkét oldalát.
A halfilét enyhén sózzuk, oldalanként 1-1 perc alatt süssük át a forró olajon, öntsük hozzá a szószt, rakjuk bele a padlizsánszeleteket is és szorosan lefedve 5 perc alatt pároljuk készre.
Citromlével meglocsolva, aprított petrezselyemmel tálaljuk.
#okostipp
Természetesen készíthetjük más tengeri – vagy akár édesvízi hallal – is. Akár friss, akár mélyhűtöttből türelmesen, egy éjszakán a hűtőben kiolvasztott hallal dolgozunk, a sütés előtt töröljük szárazra, enyhén sózzuk, és – vastagságától függően – 5-10 percnél tovább ne süssük-pároljuk, ne szárítsuk ki!
Íme 5 adventi tematikájú reggeli, aminek elkészítése nem több 10 percnél és még a legizgatottabb karácsonyváró gyerekek is szó nélkül bepuszilják, arról nem is beszélve, hogy instant megteremtik az ünnepi hangulatot!
TOP5 recept vendégváráshoz. December vége a hatalmas családi és baráti összejövetelek főszezonja. Mindig legyen a tarsolyodban pár recept!