•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tőkehalfilé gombás-olívás szósszal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Halas fogások

A tavasz közeledtével ideje elővenni a karcsúsító recepteket: a tengeri halak télen-nyáron elérhetőek, gyorsan elkészülnek, ideálisak a gombás-olívás szószban történő rövid pároláshoz is. Köretként adjunk valamilyen zöldséget mellé, és már kész is az egészséges vacsora! 

A receptet köszönjünk Piszkének.
 
Elkészítés
  1. A padlizsánt vágjuk kisujjnyi szeletekre, sózzuk, majd pár percnyi pihentetés után töröljük szárazra és kiolajozott, forró serpenyőben hirtelen süssük át a szeletek mindkét oldalát.

  2. A halfilét enyhén sózzuk, oldalanként 1-1 perc alatt süssük át a forró olajon, öntsük hozzá a szószt, rakjuk bele a padlizsánszeleteket is és szorosan lefedve 5 perc alatt pároljuk készre.

  3. Citromlével meglocsolva, aprított petrezselyemmel tálaljuk.

#okostipp

Természetesen készíthetjük más tengeri – vagy akár édesvízi hallal – is. Akár friss, akár mélyhűtöttből türelmesen, egy éjszakán a hűtőben kiolvasztott hallal dolgozunk, a sütés előtt töröljük szárazra, enyhén sózzuk, és – vastagságától függően – 5-10 percnél tovább ne süssük-pároljuk, ne szárítsuk ki!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére