•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

PIKÁNS TÖLTÖTT CUKKINI

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Görögország ízvilágába kalauzol minket ez a raguval töltött cukkini, amire természetesen feta sajt is bőven jut a hamisítatlan Maggi pikánsság mellett.

Elkészítés
  1. Vájjuk ki a cukkiniket (a gömbformájúnak a kalapját vágjuk le, a hosszú cukkinik két végét vágjuk le, majd hosszában vágjuk ketté), majd a kivájt részt vágjuk apróra.

  2. Kevés olajon pirítsuk meg a paprikát, tegyük félre.

  3. A visszamaradt olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.

  4. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk 5-6 percig.

  5. Adjuk hozzá a vágott cukkinit, a félretett paprikát és pirítsuk tovább 4-5 percig.

  6. Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a kockát és pároljuk készre.

  7. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vágott petrezselymet, az árpagyöngyöt és a morzsolt sajtot, majd jól keverjük össze.

  8. Töltsük meg a cukkiniket és tegyük kiolajozott hőálló tálba.

  9. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig, amíg a cukkini enyhén puhára, a töltelék pedig aranybarnára nem sül.
     

#okostipp

A köles a receptben rizzsel, gerslivel, bármilyen hasonló gabonával helyettesíthető, ahogy a kápia paprika helyett is használhatunk bármilyen más típusú paprikát.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére