Töltött hústekercs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Jól kipotyoljuk a hús szeleteket
  2. Befűszerezzük sóval és borssal, s minden szeletre kenünk egy kiskanál mustárt
  3. Mindegyik szelet húsra teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot
  4. Feltekerjük, fogpiszkálóval átszúrjuk és sós vízben megfőzzük
  5. 2-3 órát főzzük, s mielőtt elzárnánk a tüzet egy kis darabot megkóstolunk hogy lássuk megfelelően átfőtt-e
  6. Mikor megfőtt a hús kivesszük egy tányérra és kihúzzuk a fogpiszkálókat
  7. Egy tálba öntünk egy kis olajat és 2 evőkanál lisztet
  8. Összekeverjük, hagyjuk míg rotyog egyet és felengedjük a lével amiben a húst főztük
  9. Addig kavarjuk amíg megköt, azután beletesszük a hústekercseket
  10. 5 percig főzzük, hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt, megkavarjuk és eloltjuk a tüzet

#okostipp Krumplipürével tálaljuk. A töltött hústekercs receptet MariaMona ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére