•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Töltött káposzta hús nélkül

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Előkészület: - áztassuk be a szóját annyi vízbe, amennyi ellepi - tegyük fel főni a rizst, félpuhára elő kell főzni 1
  2. tegyük fel főni a főzővizet, ízesítsük a megadott fűszerekkel, majd a megmosott, felső (esetleg sérült leveleitől megtisztított) káposzta torzsáját vágjuk ki (ék alakban, mint a dinnye lékelésénél) és vegyük le a felső, nagyobb leveleit, 10-12 db-ot, ennyire elegendő a töltelék 2
  3. a forrásban lévő vízbe dobjuk bele a leválasztott leveleket és 10-15 percig főzzük (kissé meg kell puhulnia, hogy lehessen tekerni gombócnak) 3
  4. a maradék káposztát csíkozzuk fel vékonyra 4
  5. a szóját alaposan nyomkodjuk ki, adjuk hozzá az előfőzött rizst, a felaprított vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és a fűszereket 5
  6. vegyük ki a főzővízből a leveleket (a vizet ne öntsük ki, mert felhasználjuk a főzéshez), hagyjuk kissé kihűlni 6
  7. osszuk el annyi részre a tölteléket, ahány előfőzött levelünk van, minden levél főeréhez tegyünk egy töltelék gombócot és tekerjük fel úgy, hogy a közép résznél a két szélét felhajtjuk és úgy tekerjük tovább 7
  8. tegyük egy edény aljába a gombócokat, halmozzuk rá a felszelt káposztát és öntsük fel annyi főzővízzel, hogy épp ellepje (érdemes nagyobb átmérőjű edényt használni, hogy könnyebben lehessen a gombócokat mozgatni - ne égjen le) 8
  9. időnként (óvatosan) átmozgatva a gombócokat, közepes lángon főzzük, amíg a káposzta megfő (egy gombócot kivéve és kettévágva lehet ellenőrizni, hogy átfőtt-e), ha elfőtt a víz és szükséges, akkor a főzőléből lehet még adagolni Praktikák: - ha száraz a töltelék, lehet bele ütni egy tojást- tejföllel tálaljuk A receptet a Receptműves ajánlotta
  10. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére