•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Töltött kiflik

Hozzávalók
  • 1 teáskanál
  • töltelék ízlés szerint: vanília, lekvár, dió vagy moldvai töltelék: tehéntúró, cukor, mazsola, rum, tojás, vanília, citromhéj
  • 4 3/4 csésze liszt
  • töltelék ízlés szerint: vanília, lekvár, vagy moldvai töltelék: tehéntúró, cukor, mazsola, rum, tojás, vanília, citromhéj dió
  • 3 tojás
  • 1/2 csésze meleg víz
  • 3/4 csésze puha vaj
  • 3/4 csésze meleg tej
  • 1/3 csésze cukor
  • 2 csomag száraz élesztő
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Egy tálban olvaszd fel az élesztőt a meleg vízzel, add hozzá a tejet, vajat, cukrot, sót és 1 1/2 csésze lisztet
  2. Keverd jól össze
  3. Adj hozzá 2 tojást és annyi lisztet, hogy egy keményebb tésztát kapj
  4. Takard le fóliával és tedd hűtőbe 2 órára vagy 2 napra
  5. Miután kivetted a hűtőből, tedd a nyújtódeszkára és oszd kettőbe
  6. Nyújts kerek lapokat és vágd őket 6 részre
  7. Tegyél a töltelékből minden háromszögbe és tekerd fel
  8. Helyezd őket egy kivajazott tepsibe és tedd meleg helyre nőni 45 percig, majd kend be tojással és süsd 15 percig közepes hőfokon
  9.   A receptet peruzele ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére