•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

töltött lángos

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Nehezen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat, 2-3 csipet maggi ízvarázst és a tojást.

  2. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

  3. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.

  4. Ezután a tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk. Az így elkészített lángost forró olajban arany barnára sütjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére