•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Töltött lavash lap

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Lavash tésztalap: az élesztőt egy nagy tálban, meleg vízben feloldjuk, hozzáadjuk a lisztet és sót, s addig gyúrjuk míg kemény tészta lesz belőle
  2. Kivesszük egy deszkára és addig gyúrjuk míg nyúlós állagú lesz
  3. Kerekre formázzuk és egy kiolajazott edénybe tesszük, majd a tetejét is megolajozzuk
  4. Letakarjuk és másfél órát hagyjuk kelni
  5. Mikor kicsit megkeményedik, hagyjuk még fél órát kelni
  6. ezután 8 részre osztjuk, melyeket lisztes deszkán akkora karikákra nyújtunk, ami elfér egy serpenyőbe
  7. Egy tepsibe tesszük, megszórjuk pörkölt szezám maggal és 5-6 percre betesszük a sütőbe
  8. Mikor ezek megsültek, jöhet a töltelék
  9. Ha vegetáriánus ételt szeretnénk, akkor egy lavas tésztalara rákenünk egy réteg tehéntúrót
  10. Egy serpenyőben megpároljuk a zöldhagymát, gombát, fokhagymát és kaprot, adunk hozzá olajban szárított paradicsomot és néhány darab kimagvalt zöld olívát
  11. Ezt ráteszük a túróra, majd reszelünk rá sajtot, befedjük egy másik lavash lappal, a tetejét megkenjük olajjal és betesszük 15 percre a sütőbe
  12. Ha nem vagyunk vegetáriánusok, ehhez még hozzáadunk egy kis darált húst vagy bármilyen sült húst
  13.  

#okostipp Zöldség salátával tálaljuk. A töltött lavash lap receptet Peruzele ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére