•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Töltött paprika spanyol módra

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, és addig sütjük, amíg a hagyma megpuhul és üveges lesz
  2. Hozzáadjuk a rizset és jól megkavarjuk
  3. Hozzáöntjük a csirkehúslevest, lefedjük az edényt és 10 percig kis lángon főzzük
  4. Félretesszük és 10 percig állni hagyjuk, amíg a rizs felissza az összes folyadékot
  5. Lazítsuk fel a rizset egy villával, majd öntsük egy tálba
  6. Forró serpenyőben pároljuk meg a darált borjúhúst, amíg barnulni kezd
  7. Keverjük hozzá a paradicsomot, a mazsolát, a pisztáciát, a paradicsompürét, a zöldfűszereket és a rizset
  8. Vágjuk le a paprikák tetejét úgy, hogy a szár rajta maradjon
  9. Tisztítsuk meg a magvaktól és az erektől
  10. Töltsük meg a paprikákat a keverékkel, tegyük rá a paprikák felső, száras részét is
  11. Rakjuk le őket egy olajozott tepsibe
  12. 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, vagy amíg megpuhul és megbarnul kissé
  13. Amikor elkészült, kenjük meg őket olivaolajjal
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére