•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Tortilla sertéshússal, csípősen

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Az eredetileg kukoricalisztből készült vékony tésztalapot, a tortillát ma már a világon mindenütt ismerik. Mivel Közép-Amerikából származik, rendszerint valamilyen csípős, zöldséges-húsos töltelékkel készül. Ebben a receptben hazai, hegyes erős zöldpaprikát tettünk a zöldségek közé és hideg tejföllel enyhítettünk a csípősségén.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A húst vágjuk kis kockákra és keverjük el az olívaolajjal és a Fűszerkeverékkel.

  2. Nagy serpenyőben hirtelen süssük ki, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt.

  3. A kész tortillalapok mindkét oldalát vizezzük be egy kicsit, melegítsük át mikrohullámú sütőben vagy serpenyőben, és töltsük meg a salátakeverékkel. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt hegyes erős paprikát és osszuk el rajta a húst és a fűszeres szaftot.

  4. A hideg tejföllel locsoljuk meg és feltekerve tálaljuk.

#okostipp

Tortillalapokból sokféle, texasi-mexikói éttermekből ismerős ételt készíthetünk. Egyik végét behajtva és feltekerve például burrito a becsületes neve, ha pedig a tölteléket csak a tortilla egyik oldalára tesszük, alul-felül sajttal béleljük és félbehajtva mindkét oldalon átsütjük, quesadillát kapunk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére