•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Túrókrémes sütemény

Hozzávalók
  • 200 g tehéntúró90 g zsíros tejföl50 g puha vaj60 ml meleg tej6 tojássárgája60 g liszt20 g keményítő (kukoricakeményítő)csipet só1 evőkanál citromlé6 tojásfehérje1/4 teáskanál tartármártás70 g (vagy 140 g, ha édesebben szereted) cukor
  • 200 g tehéntúró90 g zsíros tejföl50 g puha vaj60 ml meleg tej6 tojássárgája60 g liszt20 g (kukorica)csipet só1 evőkanál citromlé6 tojásfehérje1/4 teáskanál tartármártás70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted) keményítő
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt
  2. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval
  3. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn
  4. A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé
  5. Lassanként öntsd bele a tejet
  6. Add hozzá a tojássárgákat, lisztet és citromlevet
  7. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze
  8. Mixerrel keverd össze a tojásfehérjéket, majd add hozzá a tartármártást, keverd újból össze, add hozzá a cukrot 2-3 adagból, és készíts habot belőle
  9. Öntsd a habba a túrót, 3 adagból, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után)
  10. Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába, helyezd tepsibe, melybe forró vizet öntöttél
  11. 160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz
  12. Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki
  13. Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint)
  14.   A receptet CristinaK ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére